Hati Tak Tenang Sebab Gastrik Dan GERD?

“Cara Paling Mudah Untuk Selesaikan Masalah Gastrik Dan GERD. Lihat Kesannya Sepantas Satu Sachet…”

Z

Badan dan perut lebih selesa dan tak lagi sakit sebab berangin, kembung atau mencucuk-cucuk.

Z

Tak ada lagi rasa masam di tekak atau angin tersekat seperti bola ketika menelan.

Z

Dah boleh makan sedap-sedap, makanan pedas, masam dan berminyak.

Tonton Video Dibawah Ini Sampai Habis!

Dari meja Dr. Wan dan Dr. Mie.

Founder PrimerCherang

Dalam masa beberapa minit, anda akan ketahui kaedah paling berkesan yang tidak terdapat di mana-mana klinik mahupun hospital berdekatan anda.

Kami jemput anda untuk baca setiap perkataan dalam surat ini sehingga ke penghujung.

Sebelum kami dedahkan Cara Nak Hilangkan Gastrik Dengan Pantas,… 

“Bayangkan” Apa Yang Anda Boleh Capai Bila Tak Ada Gastrik Dan GERD.

  • Kehidupan anda akan lebih tenang dan bahagia kerana tak lagi perlu fikirkan kesakitan dari serangan gastrik
  • Meninggalkan segala kerisauan dan ketakutan komplikasi
  • Tidur anda akan lebih sempurna. 
  • Anda akan bangun dari tidur yang lena, segar, dan penuh semangat!
  • Anda dah boleh makan dengan penuh semangat dan tak perlu risau makanan yang trigger gastrik
  • Anda dah boleh Makan makanan pedas dan berminyak tanpa perlu fikir apa-apa risiko kepada perut atau kesannya sepanjang hari.
  • Anda boleh Skip makan untuk buat kerja, tanpa perlu risau perut kosong atau masuk angin.
  • Semasa traveling, dapat memandu tanpa perlu singgah mana-mana tempat RNR semata-mata nak isi perut, takut terkena gastrik.
  • Anda dapat menjimatkan wang dan masa terhadap pembelian cecair dan kapsul di kaunter
  • Dan bayangkan perkara-perkara yang sebelum ini terganggu oleh Gastrik Dan Gerd, anda dah boleh buat tanpa halangan.

Jika anda mahukan kehidupan seperti dinyatakan diatas, selesa dan tenang tanpa gangguan Gastrik dan Gerd, ini yang anda perlukan. Tekan butang dibawah untuk dapatkan sekaran!

Adakah Anda Berhadapan Dengan Mana-mana Tanda-Tanda berikut:

s

Rasa masam pada tempat menelan atau mual-mual

s

Rasa macam ada bola masa nak telan tak lepas

s

Perut kembung rasa keras atau pedih ulu hati

s

Perut sebu sebab banyak angin tak dapat keluar

s

Perut rasa mencucuk-cucuk atau memulas

Jika anda jawab YA kepada simptom-simptom diatas, bermakna anda sedang berhadapan dengan GASTRIK. Ia akan memberi kesan mendalam bukan sahaja kepada perut dan usus anda, malah mental dan jiwa.

Bukan itu sahaja, jika ia tidak dirawat dengan segera, anda berisiko untuk mengidap Gastroesophageal reflux disease atau GERD.

 

“Gastrik Ni Tak Kenal Tempat Dan Waktu. Bila-bila Sahaja Akan Kena. Sakit, Hanya Tuhan Saja Tahu!…”

Tak boleh nak skip breakfast.

Lagi-lagi bila perut kosong terutamanya waktu pagi. Perut akan mula kembung jadi keras, perut sebu penuh angin, adakalanya mencucuk-cucuk dan pedih ulu hati. Bila dah kena… aduh! Terus tak ada mood dan semangat. 

Biasalahkan, nak cepat pergi ofis awal-awal urus hal kerja atau perniagaan, nak hantar anak pergi sekolah lagi.  Terpaksalah skip. Bila dah terkena, sengsara. 

Selalunya tangan akan pegang erat perut nak bagi kurang sakit. 

 

Tak boleh lupa makan tengahari

Busy nak urus itu ini. Nak submit proposal, nak kejar deadline,… Banyak kerja sampai terlupa waktu nak makan.

Tapi, bila dah kena serang gastrik, Nak buat apa-apa kerja pun tak dapat. Kepala dah fokus ke arah perut yang tengah sakit. Nak berdiri tegak tak kena, nak duduk tak selesa, baring baru rasa OK sikit tapi sakit tak juga hilang.  Nak tak nak, kena telan ubat atau pergi jumpa doktor untuk injection. 

Bila dah jumpa doktor atau makan (Yang tak sedap), beberapa jam lepas tu, datang balik. Tak juga sembuh. Rasa kecewa, makin bertambah gelisah dan marah.

” Saya Ada Berita Buruk Untuk Anda.

GASTRIK DAN GERD TAK ADA PENAWAR KHAS!…”

Habis tu, macam mana nak hilangkan Gastrik Dan GERD?

Kami akan terangkan bagaimana nanti. Teruskan bacaan anda. 

Gastrik TAK ADA SOLUSI KHAS.

Kalau sakit macam pening kepala, ada pracetamol. Gastrik dan GERD, tak ada. Yang ada hanya untuk mengurangkan kesakitan, atau meneutralkan asid dalam perut dan membuang angin dalam badan.

Tak boleh makan pedas, berminyak, manis

Anda boleh lupakan makanan sedap-sedap yang masam atau pedas seperti asam pedas, nasi lemak, Spicy Chicken.

Begitu juga dengan chocolate, anda terpaksa elak sepenuhnya. Anda juga perlu berhati-hati dengan makanan yang manis kerana GULA bersifat acidic dan akan trigger gastrik.

Jika anda peminat Starbucks dan semumpanya dan kerap minum coffee, simpan hajat kerana Coffee juga bersifat acidic dan boleh merangsang penghasilan asid. Termasuk juga teh.

Pendek kata, anda kini perlu lebih berhati-hati dan memilih makanan untuk elak berlakunya serangan gastrik. 

Anda dah tak boleh makan sebebasnya di majlis perkahwinan, jamuan meeting, atau di kedai mamak.

“Bila Ada Gastrik Ni, Setiap Hari, Resah dan Gelisah. Ada Je Tak Kena..”

Pernah tak anda rasa macam sesuatu buruk akan berlaku? Atau rasa cemas sedangkan anda tak buat apa-apapun. Walaupun anda hanya duduk di kerusi sahaja.

Ini dikenaki sebagai Anxiety. 

Ia disebabkan oleh kitaran kejam dalam perut anda. Konsepnya begini. Bila kita sakit, kita akan risau. Bila risau, kita akan banyak berfikir dan stress.

Badan perlukan tenaga. Maka perut akan rembeskan jus untuk hadam makanan. Jika perut kosong, jus rembesan tersebut akan jadi asid berlebihan dan seterusnya berlaku GERD. Bila berlakunya GERD, anda akan mula rasa sakit dan risau.

Maka kitaran kejam akan berlaku. 

“Macam Tak Percaya… Bagaimana Boleh Terkena GASTRIK?

Secara saintifiknya, Gastrik berlaku apabila terdapat lebihan asid dalam perut. Ia disebabkan cell beta, dan ketidakseimbangan hormone “prostat glanding hormone”. Hormon ini berfungsi untuk menghasilkan mucus protection yang melindungi dalaman perut.

Apabila asid berlebihan dalam perut, mucus di dinding perut mula menipis atau lebih teruk lagi, dinding perut mula terhakis.

Apabila perut menipis atau terhakis, ia menyebabkan keradangan, sakit, kembung perut, pendarahan dan bocor perut.

Sebab tu makanan berminyak dan pedas tak boleh makan. Kena elakkan. Khuatir akan lebih memburukkan keadaan.

Walaubagaimanapun, ia tidak berlaku secara tiba-tiba.

Puncanya utama grastik adalah stress dalam diri yang menyebabkan hormone stress meningkat. Hormon ini akan menyebabkan penghasilan acid yang tinggi. 

Sebagai contoh, Apabila menghadapi masalah atau kesakitan dibahagian badan seperti sakit belakang, sakit lutut, sakit tulang, stress hormone akan meningkat.

Apabila bebanan di tempat kerja melebihi kemampuan, badan akan stress.

Begitu juga bila jarak antara meal terlalu panjang. Jika anda kerap skip breakfast, perut yang sentiasa kosong akan mula sakit. Paras gula yang rendah akan menyebabkan stress kepada badan. Gula amat penting untuk tenaga. Jika badan kekurang gula, badan akan jadi stress.

Antara lain penyebab stress dan meningkatnya asid dalam badan:

s

Pemilihan makanan atau minuman

Makan makanan yang menggalakkan stress seperti makanan yang pedas dan masam perlu dielakkan sama sekali. Begitu juga dengan kopi 3 dalam 1 dan juga chocolate. Makanan yang tak sedap juga boleh menyebabkan stress.

s

Gaya hidup

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, perut yang stress bukan sahaja disebabkan oleh perubahan masa makan, tetapi juga boleh disebabkan makan bermacam-macam tanpa kawalan dan ia menyebabkan gas berlebihan

s

Merokok dan Vape

Merokok atau vape boleh mendatangkan kemudaratan pada sistem pencernaan. Ia juga boleh menyebabkan pedih ulu hati dan juga peptic ulcer yang meningkatkan risiko gastrik. 

s

Steroids

Pengambilan ubat tahan sakit, streroid berlebihan, boleh menyebabkan keradangan dalam perut menyebabkan symptom gastrik,

Saya Dr. Safwan dan Dr. Rahimie Sama Seperti Anda. Pernah Mengalami Gastrik.

Kami ingin ceritakan kepada anda, bagaimana Dr. Rahimie mampu mengawal masalah gastrik. 

Sebelum ini kehidupan kami amat biasa dan normal. Kami sama seperti anda, kerja, makan tidur dengan nyenyak. Kami enjoy makan macam-macam makanan. Lagi-lagi yang pedas dan berminyak. Tak ada pantang langsung. 

Walaubagaimanapun, sebagai pengarah dan ko-pengasas syarikat, kami semakin sibuk dan banyak kerja. Banyak stress dan tekanan dalam menguruskan operasi di tempat kerja. Kami mula abaikan banyak perkara penting dalam kehidupan. 

Sehinggalah Dr. Rahimie berasa tidak selesa diperut. Beliau rasa perut kembung dan berangin. Adakala terasa mencucuk-cucuk. Adakalanya terasa masam bila menelan dan seperti ada bebola tersekat di tekak. Ini membuatkan beliau terasa sukar untuk makan. 

Mula-mulanya beliau ingatkan ia perkara biasa, dan hanya sementara. Namun, ia berulang-ulang dan memberi kesan di tempat kerja.

Apabila dikenalpasti, sah beliau ada masalah Gastrik.

Walaupunpun beliau seorang doktor, Dr. Rahimie hanya membeli antacid di farmasi. Selalunya un-palatable. Dengan kata lain, tak sedap. Sedap tak sedap, terpaksa bergantung kepada antacid bila gastrik tiba-tiba menyerang.

Kebanyakkan antacid berfungsi untuk mengurangkan asid atau mengurangkan kesakitan. Ia tidak merawat sepenuhnya masalah Gastrik. Maka masalah ini akan sentiasa berulang-ulang. 

Sejak dari itu, kami dua berazam untuk mencari rawatan yang sesuai supaya gastrik dapat dikawal dan pada masa yang sama, sedap untuk dimakan.

INI CARANYA UNTUK MENGATASI MASALAH GASTRIK DAN GERD DENGAN PANTAS!

Setelah berbulan-bulan membuat kajian trial and error, setelah berbulan-bulan memperbaiki formula dalam rumusan khas, kami telah berjaya menghasilkan satu produk makanan tambahan yang dapat bantu mengawal masalah asid berlebihan dalam badan dan mecegah jangkitan bakteria jahat yang menjadi punca utama kepada serangan Gastrik.

MEMPERKENALKAN

PRIMER ALPHA
YOGURT PRIMIX DRINK

Minuman Pracampur Yogurt berperisa Mixberry adalah Formulasi khas dari 7 komponen yang membantu mengatasi masalah Gastrik Dan GERD. Ia dirumus khas bagi membantu meneutralkan asid, mengurangkan angin didalam badan, mencegah bakteria jahat pada masa yang sama memberikan tenaga berpanjangan.

Anda akan dapat 1 Shaker dan 15 sachet 20g. Amalkan 1 Sachet sehari. Cara penyediaan, anda cuma perlu bancuh 1 sachet Primer Alpha bersama air sejuk dalam shaker yang disediakan. Kemudian minum setiap pagi. Sangat Sedap! lagi sedap dari cecair dalam botol dan kapsul!.

” 1 SACHET SUDAH DAPAT LIHAT KESAN. AMALKAN SETIAP HARI UNTUK KESAN BERPANJANGAN…”

~DR. RAHIMIE & DR. SAFWAN ~

7 Komponen Utama Yang Membantu Mengatasi Masalah Gastrik dan GERD

Z

Madu

Selain memberikan tenaga tambahan, madu  mempunyai sifat antibacteria dan pH balance yang unik. Ia membantu menyembuhkan luka yang disebabkan asid dalam perut.

Z

Spirulina

Supplement yang baik, khasiat tinggi, memberi tenaga tambahan tanpa menambahkan nilai kalori dalam badan. Tidak tambah berat badan. Anti oksiden membantu fungsi-fungsi khas dalam badan.

Z

Mix Berries

Selain berkhasiat, kaya neutrien dan fiber  serta bersifat antioksida, ia mampu mengurangkan kolesterol. Pada masa yang sama memberikan rasa yang sedap berbanding dengan antacid yang tidak palatable. 

Z

Yogurt

Mengandungi formulasi khas utk neutralkan asid didalam badan. Ia mengandungi protien dan ia melegakan ketidakselesaan perut.

Z

Serat

Salah satu komponen dalam makanan yang membantu melancarkan system pencernaan, melembutkan najis, mengelakkan gastrik. Ia juga boleh membantu pesakit yang sedang berpuasa. GI index rendah untuk menahan dari lapar dalam kadaran masa yang lebih panjang

Z

Prebiotic dan Probiotic

Kajian menunjukkan prebiotic dan probiotic membantu melawaskan sistem penghadaman dengan bakteria baik. Ia juga mampu mengatasi jangkitan Bacteria H. Pyolori yang boleh menyebabkan ulser pada dinding perut dan usus. 

Gabungan 7 komponen diatas membantu pesakit yang mengalami masalah gastrik, menghilangkan, mengurangkan rasa tidak selesa, sakit kembung yang disebabkan oleh gastrik.

Primer Alpha Adalah Makanan Tambahan Yang Sangat Baik bagi:

Z

Mencegah Masalah Gastrik

Apabila diamalkan, anda tidak perlu lagi berasa bimbang terkena serangan, perut tidak lagi terasa kembung dan tidak selesa. Malah, anda boleh mula menikmati makan pedas dan minuman manis.

Z

Memberikan Tenaga Tambahan

Kandungan didalam Primer Alpha dapat membantu pesakit atau pengguna yang ingin berpuasa dengan sihat. Malah, anda dapat skip makan tengah hari untuk fokus kepada kerja dan tugasan.

Z

Food Replacement Therapy

Primer Alpha boleh dimasukan kedalam jadual diet yang baik sebagai dietary supplement atau food replacement terapi bagi mengurangkan kadar kalori yang diambil, kerana Primer Alpha mempunyai nilai kalori yang rendah disamping menjaga ketahan badan pada masa yang sama tenaga berterusan.

Menariknya, Primer Alpha adalah makan tambahan dalam bentuk yogurt yang sedap untuk diminum setiap hari dengan perasa mix berries berbanding solusi di kaunter farmasi. 

Ini Perubahan Yang Bakal Anda Lihat Setelah Mengamalkan Kandungan Dalam Sachet Ini!

Kami berdua pernah buat experimen. Setiap pagi sebelum pergi kerja, kami akan minum segelas Primer Alpha dan tak tak makan apa-apa sepanjang hari. Kami dapati kadar untuk terkena gastrik hampir tidak ada langsung. 

Boleh dikatakan 1 Sachet, kesannya sepantas  antara 30 minit hingga 3 jam. (hasil berbeza mengikut orang)

Pernah beberapa kali, pesakit kami datang untuk konsultasi masalah gastrik. Kami berikan kepada pesakit kami on the spot untuk mencuba Primer Alpha. Bancuh pada masa tu jugak. 

Respond yang kami dapat, pesakit akan berkata, “Sedapnya…” dan selepas beberapa ketika, sakit yang mereka alami mula reda.

Ada seorang pakcik berkongsi dengan kami, selepas minum Primer Alpha, beliau tak rasa  masam ditekak sehingga tengah hari. 

Selepas anda mengamalkan Primer Alpha, anda perubahan ketara seperti berikut:

Z

Tidak lagi perlu risau diserang gastrik pada bila-bila masa. Anda akan lebih tenang dan tidak beremosi.

Z

Tidak lagi rasa masam atau di tekak dan nak muntah atau angin seperti bebola bila nak menelan atau sendawa.

Z

Badan terasa lebih bertenaga dan bersemangat. Tidak ada rasa gelisah lagi yang selama ini menganggu fikiran.

Z

Selera makan kembali. Anda tidak lagi perlu memilih makanan, dengan kata lain, pantang makanan. Makan pedas pun dah boleh.

Z

Tidur lebih nyenyak dan tidak tergangguan. Bila bangun, badan lebih segar dan bersemangat, walaupun perut kosong.

Z

Postur badan yang lebih baik. Kalau sebelum ini membongkok kerana menahan sakit, anda boleh berdiri tegak dan berjalan dengan penuh keyakinan

Z

Anda lebih fokus semasa kerja, atau meeting, lebih-lebih lagi tak perlu memilih dan menolak jamuan makanan yang terhidang.

BONUS GIFT KHAS Bernilai RM297 

Anda akan dapat akses kepada group khas FB bersama kami, dimana anda berpeluang bertanya apa-apa soalan berkaitan Gastrik dan GERD atau apa-apa sahaja soalan berkaitan kesihatan semasa sesi LIVE yang akan diadakan beberapa kali sebulan. 

PRIMER ALPHA BUKAN UNTUK ANDA JIKA :

 

Kanak-kanak bawah umur 7 tahun.

Atau pesakit yang tidak dapat tolerate dengan yogurt atau kandungan didalamnya.

Juga, ada 3 Jenis Golongan Yang Kami Telah Kenalpasti Tidak Akan Berkesan.

Q

Tidak Bertindak

Anda hanya membuang masa memikirkan apa kaedah terbaik untuk merawat masalah gastrik

Q

Tidak Mengamalkan Primer Alpha

Anda rasa anda lebih tahu dan kenal badan anda sendiri. Tak perlu ikut arahan atau nasihat yang diberikan. Makan bila perlu sahaja. Ingin kami ingatkan, Gastrik dan GERD tidak ada penawar. Cuma ada rawatan pencegahan. Dan satu-satu caranya adalah mengamalkan makanan tambahan Primer Alpha dan minimum  sebulan untuk kesan berpanjangan. 

Jika anda benar-benar mahu sembuh dari gastrik, maka anda perlu berikan komitmen dan ikut arahan. Jika tidak, apa-apa rawatan pun tak berkesan. 

Q

Tidak Berminat

Anda langsung tidak peduli dan tidak mengambil berat dengan kesihatan anda. Anda rasa anda akan sembuh dengan sendirinya. Pandai-pandailah badan membiasakan diri.

Dari Apa Saya Lihat, Anda Sekarang Mempunyai 3 Pilihan.

PILIHAN #1

Abaikan apa yang anda telah baca dan tak buat apa-apa. Jika anda memilih laluan ini, kata orang, “Anda buat, anda dapat, Tak buat, tak ada apa-apa akan berlaku…”

PILIHAN #2

Cuba cara lain dulu melalui “trial dan error.” Tanya orang lain yang pernah kena, cara mereka berubat. Kot-kot menjadi. Anda mungkin akan capai matlamat, tetapi anda juga akan berdepan dengan cabaran dan dugaan. Berapa masa yang anda mahu bazirkan, terpulang dengan anda.

PILIHAN #3

Langkau semua kekecewaan dan putus asa dan membuat pelaburan dalam produk yang dapat membantu anda pulih dari masalah Gastri. Cuba Primer Alpha selama 15 hari berturut-turut dan lihat kesannya. 

Kami benar-benar mahu lihat anda berjaya kembali kepada kehidupan yang normal, bebas dari gastrik, tanpa ada rasa gelisah lagi. Dan anda boleh makan apa-apa sahaja dan bebas dari apa-apa risko komplikasi kesihatan .

Kami tak memberi apa-apa jaminan yang anda dapat sembuh sepenuhnya, tapi kami memberikan jaminan jika anda amalkan Primer Alpha mengikut method dan arahan yang diberikan nanti, Anda boleh lihat hasilnya dalam masa yang singkat.

Berapa Harga Primer Alpha Ni?

Inilah peluang yang ada di depan mata untuk mencegah Gastrik dan GERD selamanya. Bertindak sekarang dan kehidupan anda akan berubah sama sekali tanpa ada lagi kesakitan, keradangan, iritasi dibahagian perut. 

Bayangkan beberapa minggu dari sekarang, anda boleh terus sengsara berhadapan komplikasi atau… Menikmati kehidupan dan perut yang sembuh, berasa 100% sihat, lebih bertenaga dan dapat bergembira bersama yang tersayang. Hanya untuk

RM139